Túróval töltött cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 nagy tölteni való cukkini
- 2 doboz zsírszegény túró
- 1 édes piros paprika
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor újhagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 maréknyi felkockázott sajt
- só
- bors
- olívaolaj
Öntethez:
- natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés kapor
- só
- bors
- egy csepp olívaolaj és citromlé
Elkészítése:
A nagy cukkinit kettévágjuk hosszában, majd egy kanál segítségével kibelezzük. Az így kapott ‘csónakokat’ belülről meglocsoljuk sóval-borssal-csilivel elkevert olívaolajjal, majd félretesszük őket kicsit pácolódni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az apróra felkockázott pirospaprikát roppanósra pirítjuk, majd a felkarikázott újhagyma, az őrölt pirospaprika, a felszeletelt kapor nagy része és némi só-bors társaságában belekeverjük a túróba. Kész is a töltelék, belekanalazhatjuk a cukkinibe. A tetejét szórjuk meg a felkockázott sajttal.
180 fokos sütőbe tesszük az ételt, majd eleinte fólia alatt, később anélkül sütjük. A sütési idő függ a cukkinik nagyságától is, annyi időt adjunk neki, hogy kellően puha, de véletlenül se szétfőtt legyen.
Tálaláskor meglocsoltam a fent írt összetevőkből kikevert öntettel, ami citrusosságával csak még ízletesebbé tette ezt az ételt.
A túróval töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »