Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tökvirág rántva recept

Töltött tökvirág rántva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • “fiú” tökvirágok, személyenként 3-4 db
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zabpehely liszt
    • hidegen sajtolt napraforgó olaj, só

    Töltelék:

    • 5-6 db közepes méretű burgonya
    • 5 szál kakukkfű
    • 5 szál oregánó
    • 2,5 dl házi tejföl

    Elkészítése:

    A főtt burgonyát megpucolom, egy nagy salátás tálba krumplinyomóval áttöröm, olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, és házi tejföllel krémesre keverem

    A tökvirágokat hosszú szárral szedjük le, ennél fogva mártjuk majd a panírba és az olajba. Megmossuk, kicsit hagyjuk száradni.

    Az előkészített tölteléket beletöltjük, a tojásokat felverjük, sózzuk és annyi zabpehely liszttel keverjük el, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen.

    Hidegen sajtolt napraforgó olajat hevítünk, a töltött virágokat beleforgatjuk a panírba száruknál fogva és a forró olajban kisütjük.

    Nyers céklasalátával, párolt mangolddal, főtt árpával nagyon finom, és a kimaradt tölteléket is mellé tehetjük salátának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá