Töltött tökvirág rántva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- “fiú” tökvirágok, személyenként 3-4 db
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zabpehely liszt
- hidegen sajtolt napraforgó olaj, só
Töltelék:
- 5-6 db közepes méretű burgonya
- 5 szál kakukkfű
- 5 szál oregánó
- 2,5 dl házi tejföl
Elkészítése:
A főtt burgonyát megpucolom, egy nagy salátás tálba krumplinyomóval áttöröm, olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, és házi tejföllel krémesre keverem
A tökvirágokat hosszú szárral szedjük le, ennél fogva mártjuk majd a panírba és az olajba. Megmossuk, kicsit hagyjuk száradni.
Az előkészített tölteléket beletöltjük, a tojásokat felverjük, sózzuk és annyi zabpehely liszttel keverjük el, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen.
Hidegen sajtolt napraforgó olajat hevítünk, a töltött virágokat beleforgatjuk a panírba száruknál fogva és a forró olajban kisütjük.
Nyers céklasalátával, párolt mangolddal, főtt árpával nagyon finom, és a kimaradt tölteléket is mellé tehetjük salátának.