Töltött tökvirág rántva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- “fiú” tökvirágok, személyenként 3-4 db
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zabpehely liszt
- hidegen sajtolt napraforgó olaj, só
Töltelék:
- 5-6 db közepes méretű burgonya
- 5 szál kakukkfű
- 5 szál oregánó
- 2,5 dl házi tejföl
Elkészítése:
A főtt burgonyát megpucolom, egy nagy salátás tálba krumplinyomóval áttöröm, olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, és házi tejföllel krémesre keverem
A tökvirágokat hosszú szárral szedjük le, ennél fogva mártjuk majd a panírba és az olajba. Megmossuk, kicsit hagyjuk száradni.
Az előkészített tölteléket beletöltjük, a tojásokat felverjük, sózzuk és annyi zabpehely liszttel keverjük el, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen.
Hidegen sajtolt napraforgó olajat hevítünk, a töltött virágokat beleforgatjuk a panírba száruknál fogva és a forró olajban kisütjük.
Nyers céklasalátával, párolt mangolddal, főtt árpával nagyon finom, és a kimaradt tölteléket is mellé tehetjük salátának.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

