Töltött tökvirág rántva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • “fiú” tökvirágok, személyenként 3-4 db
  • 3 tojás
  • zabpehely liszt
  • hidegen sajtolt napraforgó olaj, só

Töltelék:

  • 5-6 db közepes méretű burgonya
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 szál oregánó
  • 2,5 dl házi tejföl

Elkészítése:

A főtt burgonyát megpucolom, egy nagy salátás tálba krumplinyomóval áttöröm, olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, és házi tejföllel krémesre keverem

A tökvirágokat hosszú szárral szedjük le, ennél fogva mártjuk majd a panírba és az olajba. Megmossuk, kicsit hagyjuk száradni.

Az előkészített tölteléket beletöltjük, a tojásokat felverjük, sózzuk és annyi zabpehely liszttel keverjük el, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen.

Hidegen sajtolt napraforgó olajat hevítünk, a töltött virágokat beleforgatjuk a panírba száruknál fogva és a forró olajban kisütjük.

Nyers céklasalátával, párolt mangolddal, főtt árpával nagyon finom, és a kimaradt tölteléket is mellé tehetjük salátának.