Töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 tasak rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db répa
- 10 dkg borsó
- 6 db gomba
- só, bors, olaj, vaj
- reszelt mozzarella sajt
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágom, kikanalazom a magokat,majd kikenem vajjal és beleteszem a jénaiba. Megfőzöm a rizst sós vízben, a vöröshagymát apró darabokra vágom, megdinsztelem az apróra vágott gombát hozzáadom és megpárolom, ízesítem sóval, borssal. A répát megpucolom és apró kockákra vágom és a borsóval együtt ízesítem, megpárolom. Majd a rizst és a zöldségeket összekeverem, majd megtöltöm a padlizsán mélyedéseit és rászórom a tetejére, a padlizsánszeletek közé öntök egy kicsit és lefedem fóliával, majd beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 percig sütöm,a tetejét megpirítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »