Töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 tasak rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db répa
- 10 dkg borsó
- 6 db gomba
- só, bors, olaj, vaj
- reszelt mozzarella sajt
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágom, kikanalazom a magokat,majd kikenem vajjal és beleteszem a jénaiba. Megfőzöm a rizst sós vízben, a vöröshagymát apró darabokra vágom, megdinsztelem az apróra vágott gombát hozzáadom és megpárolom, ízesítem sóval, borssal. A répát megpucolom és apró kockákra vágom és a borsóval együtt ízesítem, megpárolom. Majd a rizst és a zöldségeket összekeverem, majd megtöltöm a padlizsán mélyedéseit és rászórom a tetejére, a padlizsánszeletek közé öntök egy kicsit és lefedem fóliával, majd beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 percig sütöm,a tetejét megpirítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »