Töltött kel baconba tekerve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagy kelkáposzta levél
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- 20-30 dkg főtt rizs ízlés szerint, de el is maradhat
- 20 dkg füstölt szalonna
- só, bors
- csipet szerecsendió
- 1 cs bacon szalonna
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.
A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk a szalonna kisült zsírján, beletesszük a fokhagymát is.
Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és készre pároljuk. Én tettem bele kevés főtt rizst is, de az elhagyható.
Kiterítjük a káposzta leveleket, ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan feltekerjük.
Végül beletekerjük a baconba is. Hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a bacon megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »