Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kel baconba tekerve recept

Töltött kel baconba tekerve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy kelkáposzta levél
    • 1 db közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg darált hús
    • 20-30 dkg főtt rizs ízlés szerint, de el is maradhat
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • só, bors
    • csipet szerecsendió
    • 1 cs bacon szalonna

    Elkészítése:

    A kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.

    A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk a szalonna kisült zsírján, beletesszük a fokhagymát is.

    Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és készre pároljuk. Én tettem bele kevés főtt rizst is, de az elhagyható.

    Kiterítjük a káposzta leveleket, ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan feltekerjük.

    Végül beletekerjük a baconba is. Hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a bacon megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá