Töltött kel baconba tekerve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagy kelkáposzta levél
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 20-30 dkg főtt rizs ízlés szerint, de el is maradhat
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • só, bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 cs bacon szalonna

Elkészítése:

A kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.

A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk a szalonna kisült zsírján, beletesszük a fokhagymát is.

Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és készre pároljuk. Én tettem bele kevés főtt rizst is, de az elhagyható.

Kiterítjük a káposzta leveleket, ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan feltekerjük.

Végül beletekerjük a baconba is. Hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a bacon megpirul.