Töltött gombafejek májas, gombás, krémsajtos töltelékkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg közepes nagyságú gomba
- 2 csirkemáj
- fél vöröshagyma
- 5 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- só
- őrölt bors
A panírozáshoz:
- teljes kiőrlésű liszt
- tojás
- rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk.
A bacont lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és megsütjük.
Rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.
A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk, és bepanírozzuk.
Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Köretnek párolt zöldséget és tartárt, vagy hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készíthetünk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »