Töltött gombafejek májas, gombás, krémsajtos töltelékkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg közepes nagyságú gomba
- 2 csirkemáj
- fél vöröshagyma
- 5 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- só
- őrölt bors
A panírozáshoz:
- teljes kiőrlésű liszt
- tojás
- rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk.
A bacont lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és megsütjük.
Rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.
A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk, és bepanírozzuk.
Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Köretnek párolt zöldséget és tartárt, vagy hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készíthetünk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

