Töltött gombafejek májas, gombás, krémsajtos töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg közepes nagyságú gomba
  • 2 csirkemáj
  • fél vöröshagyma
  • 5 dkg bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • teljes kiőrlésű liszt
  • tojás
  • rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk.

A bacont lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és megsütjük.

Rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.

A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk, és bepanírozzuk.

Bő olajban közepes tűzön kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Köretnek párolt zöldséget és tartárt, vagy hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készíthetünk mellé.