Töltött cukkini – hús nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 darab cukkini
- 200 g vegyes zöldség (cukorborsó, sárgarépa, brokkoli, hagyma, paprika)
- 100 g gomba
- 3 ek olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- 100 g mozzarella
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, kettévágjuk és a közepét egy kiskanál segítségével kikaparjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, a kikapart cukkinit és az apróra vágott zöldségeket, gombát. Megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ezzel töltjük meg a cukkiniket. A tetejükre szeletelt mozzarellát és paradicsomkarikákat teszünk.
Sütőedénybe tesszük a megtöltött cukkiniket, öntünk alá 100 ml vizet elkeverve 3 kanál olívaolajjal és egy csipet sóval. Forró sütőben alufóliával letakarva 25 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és még 15-20 percre visszatesszük. Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »