Töltött cukkini – hús nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 darab cukkini
- 200 g vegyes zöldség (cukorborsó, sárgarépa, brokkoli, hagyma, paprika)
- 100 g gomba
- 3 ek olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- 100 g mozzarella
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, kettévágjuk és a közepét egy kiskanál segítségével kikaparjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, a kikapart cukkinit és az apróra vágott zöldségeket, gombát. Megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ezzel töltjük meg a cukkiniket. A tetejükre szeletelt mozzarellát és paradicsomkarikákat teszünk.
Sütőedénybe tesszük a megtöltött cukkiniket, öntünk alá 100 ml vizet elkeverve 3 kanál olívaolajjal és egy csipet sóval. Forró sütőben alufóliával letakarva 25 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és még 15-20 percre visszatesszük. Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

