Töltött cukkini recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 2-3 db lila újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6-8 paradicsom
- 1 csésze kukorica
- 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
- 10 dkg edami sajt
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- 1 dl fehérbor
- olívaolaj
Elkészítése:
A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel itassuk fel a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt lila újhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Keverjük alaposan össze, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet, és főzzük puhára. (mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)
A puhára párolt hagymás-kukoricához először keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot.
Ezután a cukkiniket töltsük meg az elkészült töltelékkel.
Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük egymás mellé a megtöltött cukkini-csónakokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »