Töltött burgonya és gomba recept
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 1 ek. mustár
- 1 ek. majonéz
- 2 ek.tejföl
- só
- fehérbors
- sajt
- hagyma, (vagy a köv. valamelyike: újhagyma, mindig hagyma, medvehagyma)
- a gomba szárai kockázva és a kikapart belseje
- kb 5 szem burgonya
- 4-5 fej gomba
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a megmosott tisztított gomba szárát belevágjuk, majd a gomba közepét kikaparjuk óvatosan, hogy helyet csináljunk a túrónak.
Besózzuk a gombát és fóliába helyezzük, majd betöltjük. Megmossuk a burgonyát és bevágjuk hosszába ill. keresztben is, megsózzuk és fólia csónakba helyezzük, mert így könnyebb tölteni.
Kissé szétfeszítjük a bevágásokat de csak annyira, hogy ne szakadjon át a hája és szépen megtöltjük. A tetejére szórtam reszelt sajtot, egy kis színes borsot és szárított chili paprikát.
Betettem a sütőbe (kb. 175°C) és a burgonyákat még lefedtem alufóliával is.
(A burgonyát héjában meglehet előtte félig főzni, úgy hamarabb megsül)
Sütés közben villával nem árt a felgyülemlett folyadékot elvezetni a sütnivalóink alól! A gomba előbb elkészül, így azokat kivehetjük burgonya társaik mellől. Mielőtt elkészülne a burgonya levesszük a fóliát és készre sütjük, azonban azelőtt, hogy kivennénk még tejfölt kanalazunk rá és sütjük pár percig.
(Ha sótlan utólag még fűszerezhető!)
Tipp:
A 60 perc elkészítési idő az előfőzött burgonyára vonatkozik!