Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya recept

Töltött burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb burgonya
    • házi tejföl
    • reszelhető enzimes sajt (nem ecetes készítésű kistermelői)
    • kakukkfű, oregánó
    • olíva olaj

    Elkészítése:

    A burgonyákat megmosom kefével és lyukas aljú pároló edényben, forró gőzben , puhára gőzölöm. Végükhöz fél centire levágom, majd kettévágom még melegen, így talpára tudom állítani.

    Kiskanállal mélyedést vágok a közepükbe, minél mélyebb, annál jobb!

    A kivájt szeleteket és a héjától megpucolt végeket egy nagy salátás tálba gyűjtöm, olíva olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, villával összetöröm és házi tejföllel krémesre keverem.

    Ezt töltöm vissza a kivájt burgonyákba, tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal és ráolvasztom forró sütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá