Töltött burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • házi tejföl
  • reszelhető enzimes sajt (nem ecetes készítésű kistermelői)
  • kakukkfű, oregánó
  • olíva olaj

Elkészítése:

A burgonyákat megmosom kefével és lyukas aljú pároló edényben, forró gőzben , puhára gőzölöm. Végükhöz fél centire levágom, majd kettévágom még melegen, így talpára tudom állítani.

Kiskanállal mélyedést vágok a közepükbe, minél mélyebb, annál jobb!

A kivájt szeleteket és a héjától megpucolt végeket egy nagy salátás tálba gyűjtöm, olíva olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, villával összetöröm és házi tejföllel krémesre keverem.

Ezt töltöm vissza a kivájt burgonyákba, tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal és ráolvasztom forró sütőben.