Tojásos karfiol pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, só, őrölt bors
- Édes őrölt paprika
- vékony szelet füstölt szalonna felkockázva
- 1-2 fokhagyma gerezd
- friss paprika, paradicsom
- zöldség alaplé
- 3-4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS(opcionális)
Elkészítése:
Hagyományosan pörkölt alapot készítek. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert ugye, ahány ház, annyi szokás. Karfiolt megmossuk és rózsáira szedve pörkölt alaphoz adjuk, majd zöldség alaplével felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tetszőlegesen fűszerezzük.
Aki szereti a csípőset chili paprikával megbolondíthatja az ételt. Mi szeretjük tojásos változatban, így 4 tojást villával habosra vertem és óvatosan a pörkölthöz kavartam.
Petrezselymes párolt rizzsel kínáltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egyszerűen elvarázsol ez a zöldség, nagyon szeretem! Sütve, főzve, párolva. Unokahúgomnál ettem először, aztán másodszor jól megfőztem! Családi siker lett, így többször is előfordul nálunk.
Tudom, nem nevezném a legszebb ételek kategóriájába, de az íze . . .hm . . . :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »