Tojásos karfiol pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, só, őrölt bors
- Édes őrölt paprika
- vékony szelet füstölt szalonna felkockázva
- 1-2 fokhagyma gerezd
- friss paprika, paradicsom
- zöldség alaplé
- 3-4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS(opcionális)
Elkészítése:
Hagyományosan pörkölt alapot készítek. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert ugye, ahány ház, annyi szokás. Karfiolt megmossuk és rózsáira szedve pörkölt alaphoz adjuk, majd zöldség alaplével felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tetszőlegesen fűszerezzük.
Aki szereti a csípőset chili paprikával megbolondíthatja az ételt. Mi szeretjük tojásos változatban, így 4 tojást villával habosra vertem és óvatosan a pörkölthöz kavartam.
Petrezselymes párolt rizzsel kínáltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egyszerűen elvarázsol ez a zöldség, nagyon szeretem! Sütve, főzve, párolva. Unokahúgomnál ettem először, aztán másodszor jól megfőztem! Családi siker lett, így többször is előfordul nálunk.
Tudom, nem nevezném a legszebb ételek kategóriájába, de az íze . . .hm . . . :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »