Tepsis karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
- 2,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek + 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tömlős krémsajt
- só
- bors
- 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- 2 ek parmezán
Tálaláshoz:
- paprika
- petrezselyemzöld
- metélőhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, beletesszük a karfiolt és roppanósra főzzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást a tejföllel, a krémsajttal és 1 ek zsemlemorzsával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A roppanósra főtt karfiolt leszűrjük és a tepsibe sorakoztatjuk. Öntsük le a tejfölös öntettel és forró, 180 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 percet süssük.
Ha kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és 1-2 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »