Tepsis karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
- 2,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek + 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tömlős krémsajt
- só
- bors
- 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- 2 ek parmezán
Tálaláshoz:
- paprika
- petrezselyemzöld
- metélőhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, beletesszük a karfiolt és roppanósra főzzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást a tejföllel, a krémsajttal és 1 ek zsemlemorzsával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A roppanósra főtt karfiolt leszűrjük és a tepsibe sorakoztatjuk. Öntsük le a tejfölös öntettel és forró, 180 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 percet süssük.
Ha kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és 1-2 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »