Tejszínes parajfőzelék tükörtojással recept

Hozzávalók:
- 60 dkg paraj
- 1,5 dkg só
- 3 g őrölt bors
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dl csontlé
- 1 zsemle
- 3 g szódabikarbóna
Elkészítése:
A parajleveleket jól megmossuk, szárát letépjük, majd a sót és a szódabikarbónát vízzel elkeverjük, felforraljuk, és beletesszük a parajt. Időnként kevergetve puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen szitán vagy gép segítségével pépessé törjük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a parajt, majd a tejet és a csontlét felforrósítjuk, és belekeverjük. Megsózzuk, törött borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt. Vajdarabkákkal montírozzuk.
Tükörtojással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »