Tejszínes laskagomba pörkölt recept

Hozzávalók:
- 25 dkg laskagomba
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- csipet kakukkfű
- 1 ek ételsűrítő por
- 40 dkg trikolor olasz tészta
Elkészítése:
A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.
Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »