Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös lecsó recept

Tejfölös lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg paprika
    • 4-5 fej hagyma
    • 0,5 kg paradicsom
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1,5 dl tej
    • 1 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 csipet cukor
    • bors

    Elkészítése:

    Először is a szalonnát szeletekre vágom, beirdalom, kisütöm a zsírját, majd kiveszem, és félreteszem. A paradicsomokat egy-két percre forró vízbe teszem, míg megreped a héjuk, utána pedig hideg vízbe, így nagyon könnyen meg tudom hámozni.

    A szalonna zsírján megdinsztelem a felszeletelt hagymát, lejjebb veszem alatta a lángot, és hozzáteszem a pirospaprikát, egy picit pirítom, majd hozzáadom a köményt, a sót és a borsot. Beledobom az ujjnyi vastagra szeletelt paprikát, és hozzáteszek egy csipet cukrot is. Átforgatom, majd hozzáadom a hámozott, darabolt paradicsomot is.

    Mikor félpuhára főtt, felöntöm a tejjel (ez azért kell bele, hogy kicsit finomítson a tejföl savanyúságán) és a liszttel elkevert tejföllel behabarom. A hideg tejfölhöz hozzámerek a forró lecsó levéből, így keverem ki, így nem csomósodik össze a tejföl az ételben.

    Majd az egészet összeforralom, és már lehet is tálalni a sült szalonnával, fehér kenyérrel, vagy pirítóssal. Az egészet friss, apróra vágott snidlinggel díszítem.

    A tejfölös lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 68 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá