Tejfölös lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 4-5 fej hagyma
  • 0,5 kg paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet cukor
  • bors

Elkészítése:

Először is a szalonnát szeletekre vágom, beirdalom, kisütöm a zsírját, majd kiveszem, és félreteszem. A paradicsomokat egy-két percre forró vízbe teszem, míg megreped a héjuk, utána pedig hideg vízbe, így nagyon könnyen meg tudom hámozni.

A szalonna zsírján megdinsztelem a felszeletelt hagymát, lejjebb veszem alatta a lángot, és hozzáteszem a pirospaprikát, egy picit pirítom, majd hozzáadom a köményt, a sót és a borsot. Beledobom az ujjnyi vastagra szeletelt paprikát, és hozzáteszek egy csipet cukrot is. Átforgatom, majd hozzáadom a hámozott, darabolt paradicsomot is.

Mikor félpuhára főtt, felöntöm a tejjel (ez azért kell bele, hogy kicsit finomítson a tejföl savanyúságán) és a liszttel elkevert tejföllel behabarom. A hideg tejfölhöz hozzámerek a forró lecsó levéből, így keverem ki, így nem csomósodik össze a tejföl az ételben.

Majd az egészet összeforralom, és már lehet is tálalni a sült szalonnával, fehér kenyérrel, vagy pirítóssal. Az egészet friss, apróra vágott snidlinggel díszítem.