Hozzávalók:
Elkészítése:
Először is a szalonnát szeletekre vágom, beirdalom, kisütöm a zsírját, majd kiveszem, és félreteszem. A paradicsomokat egy-két percre forró vízbe teszem, míg megreped a héjuk, utána pedig hideg vízbe, így nagyon könnyen meg tudom hámozni.
A szalonna zsírján megdinsztelem a felszeletelt hagymát, lejjebb veszem alatta a lángot, és hozzáteszem a pirospaprikát, egy picit pirítom, majd hozzáadom a köményt, a sót és a borsot. Beledobom az ujjnyi vastagra szeletelt paprikát, és hozzáteszek egy csipet cukrot is. Átforgatom, majd hozzáadom a hámozott, darabolt paradicsomot is.
Mikor félpuhára főtt, felöntöm a tejjel (ez azért kell bele, hogy kicsit finomítson a tejföl savanyúságán) és a liszttel elkevert tejföllel behabarom. A hideg tejfölhöz hozzámerek a forró lecsó levéből, így keverem ki, így nem csomósodik össze a tejföl az ételben.
Majd az egészet összeforralom, és már lehet is tálalni a sült szalonnával, fehér kenyérrel, vagy pirítóssal. Az egészet friss, apróra vágott snidlinggel díszítem.