Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 közepes paradicsom és paprika
- őrölt piros paprika
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál liszt a habaráshoz
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- fél kg liszt
Elkészítése:
Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »