Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 közepes paradicsom és paprika
- őrölt piros paprika
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál liszt a habaráshoz
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- fél kg liszt
Elkészítése:
Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »