Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 közepes paradicsom és paprika
- őrölt piros paprika
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál liszt a habaráshoz
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- fél kg liszt
Elkészítése:
Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »