Szegedi derelye recept
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - víz
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kapor
- 2 dl tejföl
- 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük.A vékonyra kinyújtott tésztát úgy töltjük meg, mintha derelye lenne. Sós vízben kifőzzük. A lecsurgatott derelyéket meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

