Szegedi derelye recept

Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kapor
- 2 dl tejföl
- 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük.A vékonyra kinyújtott tésztát úgy töltjük meg, mintha derelye lenne. Sós vízben kifőzzük. A lecsurgatott derelyéket meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »