Szegedi derelye recept

Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kapor
- 2 dl tejföl
- 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük.A vékonyra kinyújtott tésztát úgy töltjük meg, mintha derelye lenne. Sós vízben kifőzzük. A lecsurgatott derelyéket meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »