Szegedi derelye recept

Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kapor
- 2 dl tejföl
- 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük.A vékonyra kinyújtott tésztát úgy töltjük meg, mintha derelye lenne. Sós vízben kifőzzük. A lecsurgatott derelyéket meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »