Szaftos gombapaprikás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 1 kisebb pritamin paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát apró kockára, a gombát vékony fél karikára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymát a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk, majd a gombát is rászórjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel és felengedjük 0,5 dl vízzel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba megpuhul.
Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítja hagyjuk kicsit lepirulni.
Melegen, nokedli vagy főtt tészta körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »