Szaftos gombapaprikás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 1 kisebb pritamin paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát apró kockára, a gombát vékony fél karikára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymát a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk, majd a gombát is rászórjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel és felengedjük 0,5 dl vízzel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba megpuhul.
Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítja hagyjuk kicsit lepirulni.
Melegen, nokedli vagy főtt tészta körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »