Sütőtök pácban recept

Hozzávalók:
- 1 sütőtök
- 2 ek méz
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, magját kikaparjuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, hogy folyós állagú legyen, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fahéjat, alaposan elkeverjük. Kenőecset segítségével bekenjük a tök darabok felületét.
Alufóliával borítjuk az egészet és kb 1 óra alatt puhára sütjük.Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal. A fóliát mindig tegyük vissza, nehogy a méz miatt megégjen a tökünk :)
Amikor jól átsült a tök finom, krémes állagú lesz. A megpuhult tököt átkenjük még egyszer a mézes páccal, ezzel szép fényt adva az aranyló színének :) Melegen vagy hidegen fogyasztva ízletes őszi csemege.
Tipp:
A megmaradt sült tököt mixerrel pürésítsük és nagyon sokféle ételhez tudjuk majd felhasználni.
Sőt a fagyasztást is jól bírja dobozolva!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »