Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtök pácban recept

Sütőtök pácban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sütőtök
    • 2 ek méz
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 kk frissen reszelt gyömbér

    Elkészítése:

    A sütőtököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, magját kikaparjuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, hogy folyós állagú legyen, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fahéjat, alaposan elkeverjük. Kenőecset segítségével bekenjük a tök darabok felületét.

    Alufóliával borítjuk az egészet és kb 1 óra alatt puhára sütjük.Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal. A fóliát mindig tegyük vissza, nehogy a méz miatt megégjen a tökünk :)

    Amikor jól átsült a tök finom, krémes állagú lesz. A megpuhult tököt átkenjük még egyszer a mézes páccal, ezzel szép fényt adva az aranyló színének :) Melegen vagy hidegen fogyasztva ízletes őszi csemege.

    Tipp:

    A megmaradt sült tököt mixerrel pürésítsük és nagyon sokféle ételhez tudjuk majd felhasználni.
    Sőt a fagyasztást is jól bírja dobozolva!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá