Sütőtök pácban recept

Hozzávalók:
- 1 sütőtök
- 2 ek méz
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, magját kikaparjuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, hogy folyós állagú legyen, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fahéjat, alaposan elkeverjük. Kenőecset segítségével bekenjük a tök darabok felületét.
Alufóliával borítjuk az egészet és kb 1 óra alatt puhára sütjük.Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal. A fóliát mindig tegyük vissza, nehogy a méz miatt megégjen a tökünk :)
Amikor jól átsült a tök finom, krémes állagú lesz. A megpuhult tököt átkenjük még egyszer a mézes páccal, ezzel szép fényt adva az aranyló színének :) Melegen vagy hidegen fogyasztva ízletes őszi csemege.
Tipp:
A megmaradt sült tököt mixerrel pürésítsük és nagyon sokféle ételhez tudjuk majd felhasználni.
Sőt a fagyasztást is jól bírja dobozolva!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »