Sütőtök pácban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • 2 ek méz
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk frissen reszelt gyömbér

Elkészítése:

A sütőtököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, magját kikaparjuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, hogy folyós állagú legyen, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fahéjat, alaposan elkeverjük. Kenőecset segítségével bekenjük a tök darabok felületét.

Alufóliával borítjuk az egészet és kb 1 óra alatt puhára sütjük.Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal. A fóliát mindig tegyük vissza, nehogy a méz miatt megégjen a tökünk :)

Amikor jól átsült a tök finom, krémes állagú lesz. A megpuhult tököt átkenjük még egyszer a mézes páccal, ezzel szép fényt adva az aranyló színének :) Melegen vagy hidegen fogyasztva ízletes őszi csemege.

Tipp:

A megmaradt sült tököt mixerrel pürésítsük és nagyon sokféle ételhez tudjuk majd felhasználni.
Sőt a fagyasztást is jól bírja dobozolva!