Sült paprikás, brokkolis, túrós rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 2 ojás
- 40 dkg friss brokkoli rózsáira bontva + a zsenge levelei
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg vaj
- 30 dkg piros húsú paprika (kaliforniai)
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
A tetejére:
- 3 teáskanál szezámmag
Elkészítése:
A paprikát 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk, kicsumázzuk, majd fél cm-es, apró kockákra vágjuk.
Közben elkészítjük a brokkolikrémet. A brokkolit rózsáira bontjuk, a leveleit kisebb darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt roppanósra főzzük, majd gyorsan jeges vízbe szedjük, hogy az élénk színe megmaradjon és leszűrjük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tojásokat felverjük és kb 2 teáskanálnyit félreteszünk, a többit keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a túrót, majd a sóval, az őrölt borssal, valamint a kakukkfűvel fűszerezzük. Botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, valamint a már kihűlt brokkolirózsákat és leveleket, az egészet alaposan összeturmixoljuk. Ha szükséges kevés sót adunk hozzá.
A rétes tésztát ketté osztjuk. Enyhén lisztezett felületre terítjük, megkenjük kevés olvasztott vajjal, majd a tésztalapra halmozzuk a brokkolikrém felét, megszórjuk a paprikakockák felével, feltekerjük. A másik tésztával és többi hozzávalóval ugyanígy járunk el.
A réteseket megkentjük a félretett tojással, tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt halványpirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »