Sült paprikás, brokkolis, túrós rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült paprikás, brokkolis, túrós rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 2 ojás
  • 40 dkg friss brokkoli rózsáira bontva + a zsenge levelei
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg piros húsú paprika (kaliforniai)
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors

A tetejére:

  • 3 teáskanál szezámmag

Elkészítése:

A paprikát 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk, kicsumázzuk, majd fél cm-es, apró kockákra vágjuk.

Közben elkészítjük a brokkolikrémet. A brokkolit rózsáira bontjuk, a leveleit kisebb darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt roppanósra főzzük, majd gyorsan jeges vízbe szedjük, hogy az élénk színe megmaradjon és leszűrjük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tojásokat felverjük és kb 2 teáskanálnyit félreteszünk, a többit keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a túrót, majd a sóval, az őrölt borssal, valamint a kakukkfűvel fűszerezzük. Botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, valamint a már kihűlt brokkolirózsákat és leveleket, az egészet alaposan összeturmixoljuk. Ha szükséges kevés sót adunk hozzá.

A rétes tésztát ketté osztjuk. Enyhén lisztezett felületre terítjük, megkenjük kevés olvasztott vajjal, majd a tésztalapra halmozzuk a brokkolikrém felét, megszórjuk a paprikakockák felével, feltekerjük. A másik tésztával és többi hozzávalóval ugyanígy járunk el.

A réteseket megkentjük a félretett tojással, tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt halványpirosra sütjük.