Sült brokkoli sajtmártásban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g brokkoli (fagyasztott)
- 1 csomag sajtmártás
- 200 ml főzőtejszín
- 200 g reszelt sajt
- só
- bors
- fokhagymapor
- 100 g mozzarella
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítése:
A brokkolit forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és egy hőálló tálba tesszük. A sajtmártást elkeverjük a főzőtejszínnel, megízesítjük sóval, borssal, fokhagymaporral.
A sajtmártást ráöntjük a brokkolira, óvatosan elkeverjük majd reszelt sajttal szórjuk meg. A mozzarellát felszeleteljük majd a szeleteket rárakjuk a reszelt sajtra, bazsalikommal, oregánóval szórjuk meg.
Forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük, míg a sajt rá nem olvad a brokkolira. Még melegen tálaljuk.
Tipp:
Hús nélkül is lehet finomat enni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

