Spenótgombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
(télen mirelit spenót kiolvasztva, jól lecsöpögtetve) - 1 szikkadt zsemle
- 3 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott mk só
- csipet bors
- 1 l csontleves (készülhet leveskockából is)
- 1- 2 teáskanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Kinyomkodjuk a zsemlét, jól áttörjük, belekeverjük a tojásba, hozzáadjuk a spenótot, és összegyúrjuk. Ha laza, zsemlemorzsát adjunk hozzá.
A csontlevest felforraljuk, belerakosgatjuk a vizes kézzel megformázott, ping-pong labda méretű gombócokat. Ha mind benne van a lábasban, mérsékeljük a hőmérsékletet annyira, hogy éppen gyöngyözzön a lé. 10 perc főzés után leszűrjük a gombócokat.
Tipp:
Köretként tokányhoz, vagy mártásos sültekhez adhatjuk. Önálló fogásként sajtmártással, reszelt sajttal egyszerű, könnyű vacsora.
A spenótgombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »