Spárgás-sonkás-sajtos pite recept

Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel addig morzsoljuk, míg finom morzsás lesz.
Közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagoljuk, majd a tetejére szintén fóliát teszünk, és piteforma nagyságúra kinyújtjuk.
Óvatosan a formába tesszük, majd az alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel. (Én rizzsel töltöttem meg.)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.
A spárgának a fás végét eltávolítjuk, majd ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe először beletesszük a szárakat, és 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket, és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.
Egy tálba beletesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk. (Én kisebb kockákra vágtam.)
Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük az összekevert tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
A spárgás-sonkás-sajtos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »