Spárgás-sonkás-sajtos pite recept

Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel addig morzsoljuk, míg finom morzsás lesz.
Közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagoljuk, majd a tetejére szintén fóliát teszünk, és piteforma nagyságúra kinyújtjuk.
Óvatosan a formába tesszük, majd az alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel. (Én rizzsel töltöttem meg.)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.
A spárgának a fás végét eltávolítjuk, majd ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe először beletesszük a szárakat, és 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket, és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.
Egy tálba beletesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk. (Én kisebb kockákra vágtam.)
Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük az összekevert tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
A spárgás-sonkás-sajtos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »