Spárgás-sonkás-sajtos pite recept

Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel addig morzsoljuk, míg finom morzsás lesz.
Közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagoljuk, majd a tetejére szintén fóliát teszünk, és piteforma nagyságúra kinyújtjuk.
Óvatosan a formába tesszük, majd az alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel. (Én rizzsel töltöttem meg.)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.
A spárgának a fás végét eltávolítjuk, majd ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe először beletesszük a szárakat, és 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket, és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.
Egy tálba beletesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk. (Én kisebb kockákra vágtam.)
Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük az összekevert tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
A spárgás-sonkás-sajtos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »