Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-sonkás-sajtos pite recept

Spárgás-sonkás-sajtos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj (hideg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • 1 ek víz

    Töltelék:

    • 1 csokor spárga
    • 10 dkg sajt
    • 15 dkg sonka
    • 2 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel addig morzsoljuk, míg finom morzsás lesz.

    Közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást.
    Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

    A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagoljuk, majd a tetejére szintén fóliát teszünk, és piteforma nagyságúra kinyújtjuk.
    Óvatosan a formába tesszük, majd az alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel. (Én rizzsel töltöttem meg.)
    Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.

    A spárgának a fás végét eltávolítjuk, majd ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe először beletesszük a szárakat, és 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket, és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.

    Egy tálba beletesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.

    A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk. (Én kisebb kockákra vágtam.)

    Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük az összekevert tejfölös-tojásos masszát.

    Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.

    A spárgás-sonkás-sajtos pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 226 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá