Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém recept

Snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 padlizsán
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 kis csokor snidling
    • őrölt bors
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A padlizsánt megszurkálom, majd sütőbe teszem 200 fokos hőmérsékletre kb. 20 percig. (Kisebb mennyiség készítésekor a padlizsánt elég félbevágni, enyhén megsózni, olajjal megcsepegtetni, és mikrózni kb. 5 percig.)

    A fokhagymát félbevágom, enyhén megsózom, olajozom, és azt is a padlizsán mellé teszem a sütőbe, vagy a mikróba. Mikor a padlizsán belseje magsült, kicsit hűtök rajta, majd kikanalazom a húsát. A fokhagymagerezdeket is kinyomom a héjából.

    Kevés olíva olajat töltök hozzá, enyhén sózok még rajta, borsot őrlök rá, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és villával összetöröm. Mások turmixolják, de én ezt nem tartom szükségesnek.

    Tipp:

    Zöldséges pennéhez készítettem, de önmagában is kitűnő vacsora, vagy reggeli.

    A snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 57 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá