Snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 padlizsán
- 1 fej fokhagyma
- 1 kis csokor snidling
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A padlizsánt megszurkálom, majd sütőbe teszem 200 fokos hőmérsékletre kb. 20 percig. (Kisebb mennyiség készítésekor a padlizsánt elég félbevágni, enyhén megsózni, olajjal megcsepegtetni, és mikrózni kb. 5 percig.)
A fokhagymát félbevágom, enyhén megsózom, olajozom, és azt is a padlizsán mellé teszem a sütőbe, vagy a mikróba. Mikor a padlizsán belseje magsült, kicsit hűtök rajta, majd kikanalazom a húsát. A fokhagymagerezdeket is kinyomom a héjából.
Kevés olíva olajat töltök hozzá, enyhén sózok még rajta, borsot őrlök rá, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és villával összetöröm. Mások turmixolják, de én ezt nem tartom szükségesnek.
Tipp:
Zöldséges pennéhez készítettem, de önmagában is kitűnő vacsora, vagy reggeli.
A snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »