Snidlinges, fokhagymás padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kis csokor snidling
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

A padlizsánt megszurkálom, majd sütőbe teszem 200 fokos hőmérsékletre kb. 20 percig. (Kisebb mennyiség készítésekor a padlizsánt elég félbevágni, enyhén megsózni, olajjal megcsepegtetni, és mikrózni kb. 5 percig.)

A fokhagymát félbevágom, enyhén megsózom, olajozom, és azt is a padlizsán mellé teszem a sütőbe, vagy a mikróba. Mikor a padlizsán belseje magsült, kicsit hűtök rajta, majd kikanalazom a húsát. A fokhagymagerezdeket is kinyomom a héjából.

Kevés olíva olajat töltök hozzá, enyhén sózok még rajta, borsot őrlök rá, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és villával összetöröm. Mások turmixolják, de én ezt nem tartom szükségesnek.

Tipp:

Zöldséges pennéhez készítettem, de önmagában is kitűnő vacsora, vagy reggeli.