Sertés májkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 nagy csiperke gomba
- 3 paradicsom
- 2 paprika
- 10 dkg sertés májkrém
- 5 dkg fokhagymás, petrezselymes orda sajt
- 10 szem újkrumpli
- 6 ág rozmaring
- 6 szál petrezselyem
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A krumplikat előfőzöm.
A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a májkrémmel, erre kerül az ordasajt. Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring ágakat, és locsolok rá olajat.
A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, ezekre is teszek rozmaring ágakat.
Mindkét serpenyőt berakom a 200 fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 30 percig sütöm.
Ezután átállítom grill fokozatra, s 10 percig pirítom. Kiszedem a gombákat. A krumplit – mivel alul volt – még tovább sütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra három gombafejet, 1,5 paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.
Tipp:
Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.
A sertés májkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g