Sertés májkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 nagy csiperke gomba
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 10 dkg sertés májkrém
  • 5 dkg fokhagymás, petrezselymes orda sajt
  • 10 szem újkrumpli
  • 6 ág rozmaring
  • 6 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A krumplikat előfőzöm.

A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a májkrémmel, erre kerül az ordasajt. Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring ágakat, és locsolok rá olajat.

A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, ezekre is teszek rozmaring ágakat.

Mindkét serpenyőt berakom a 200 fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 30 percig sütöm.

Ezután átállítom grill fokozatra, s 10 percig pirítom. Kiszedem a gombákat. A krumplit – mivel alul volt – még tovább sütöm.

Tálaláskor szedek a tányérra három gombafejet, 1,5 paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.

Tipp:

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.