Sárgarépás lepénykék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek liszt
- 1 csapott kk só
- 4-5 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a kettőt összekeverjük. A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk, majd a répához adjuk a liszttel együtt. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit elsimítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Igazán egyszerű étel, amely akár remek feltétje egy főzeléknek vagy akár önálló fogás is lehet egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
Puha, ízletes, gyorsan elkészíthető étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem csak 10 db lett belőle, azt hiszem érdemes dupla adaggal indítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »