Sárgarépás lepénykék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek liszt
- 1 csapott kk só
- 4-5 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a kettőt összekeverjük. A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk, majd a répához adjuk a liszttel együtt. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit elsimítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Igazán egyszerű étel, amely akár remek feltétje egy főzeléknek vagy akár önálló fogás is lehet egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
Puha, ízletes, gyorsan elkészíthető étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem csak 10 db lett belőle, azt hiszem érdemes dupla adaggal indítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »