Sárgarépás lepénykék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 csapott ek liszt
- 1 csapott kk só
- 4-5 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a kettőt összekeverjük. A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk, majd a répához adjuk a liszttel együtt. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit elsimítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Igazán egyszerű étel, amely akár remek feltétje egy főzeléknek vagy akár önálló fogás is lehet egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
Puha, ízletes, gyorsan elkészíthető étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem csak 10 db lett belőle, azt hiszem érdemes dupla adaggal indítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

