Sárgarépás lepénykék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek liszt
- 1 csapott kk só
- 4-5 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a kettőt összekeverjük. A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk, majd a répához adjuk a liszttel együtt. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. 1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit elsimítjuk. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Igazán egyszerű étel, amely akár remek feltétje egy főzeléknek vagy akár önálló fogás is lehet egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
Puha, ízletes, gyorsan elkészíthető étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem csak 10 db lett belőle, azt hiszem érdemes dupla adaggal indítani.