Sajtos-tejfölös sült brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 1 nagy doboz tejföl
- só, vegeta
- bors
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy gerezd fokhagyma
- további fűszerek ízlés szerint
- 20 dkg sajt
Elkészítése
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd forrásban lévő sós vízben kb 5 percet főzöm fedő alatt.
Egy hőálló tálat kivajazok. Közben a tejfölt kikeverem a fűszerekkel és a tojással.
Amikor lejárt az öt perc, leszűröm a brokkolit, picit hagyom hűlni, aztán beleöntöm az előzőleg kivajazott tálba.
A brokkolit megszórom egy kevés liszttel, majd ráöntöm a kikevert tejfölt és még egy kis vizet öntök alá.
A tetejére sajtot teszek, majd mehet be a 150 fokra előmelegített sütőben. 20 percet sütöm, hagyom hogy a sajt szépen megpiruljon rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »