Sajtos-tejfölös sült brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 1 nagy doboz tejföl
- só, vegeta
- bors
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy gerezd fokhagyma
- további fűszerek ízlés szerint
- 20 dkg sajt
Elkészítése
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd forrásban lévő sós vízben kb 5 percet főzöm fedő alatt.
Egy hőálló tálat kivajazok. Közben a tejfölt kikeverem a fűszerekkel és a tojással.
Amikor lejárt az öt perc, leszűröm a brokkolit, picit hagyom hűlni, aztán beleöntöm az előzőleg kivajazott tálba.
A brokkolit megszórom egy kevés liszttel, majd ráöntöm a kikevert tejfölt és még egy kis vizet öntök alá.
A tetejére sajtot teszek, majd mehet be a 150 fokra előmelegített sütőben. 20 percet sütöm, hagyom hogy a sajt szépen megpiruljon rajta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »