Sajtos brokkoli recept
Hozzávalók:
- fél kg brokkoli, lehet fagyos is
- 30 dkg bármilyen sajt (itt fele trappista fele cheddar)
- 1 tömlős krémsajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A brokkolit egyenletesen elosztom a tepsiben, sózom , borsozom és egyenletesen elkenem rajta a tömlős sajtot, picit macerás kézzel kell megoldani.
Ezután megszórom a fele zsemlemorzsával és a reszelt sajtokkal. Kevés vizet öntök alá, a tetejére kockázom a vajat és 20 perc alatt 200 fokon készre sütöm.
Tipp:
Nekem kicsit több víz maradt alatta, lábosba öntöttem, reszeltem még bele sajtot és kevés keményítővel besűrítettem. Tálalásnál még ezzel is meglocsoltam a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

