Sajtos brokkoli recept
Hozzávalók:
- fél kg brokkoli, lehet fagyos is
- 30 dkg bármilyen sajt (itt fele trappista fele cheddar)
- 1 tömlős krémsajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A brokkolit egyenletesen elosztom a tepsiben, sózom , borsozom és egyenletesen elkenem rajta a tömlős sajtot, picit macerás kézzel kell megoldani.
Ezután megszórom a fele zsemlemorzsával és a reszelt sajtokkal. Kevés vizet öntök alá, a tetejére kockázom a vajat és 20 perc alatt 200 fokon készre sütöm.
Tipp:
Nekem kicsit több víz maradt alatta, lábosba öntöttem, reszeltem még bele sajtot és kevés keményítővel besűrítettem. Tálalásnál még ezzel is meglocsoltam a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

