Rokfort sajttal töltött gomba recept

Hozzávalók 3 személyre:
- 12 db közepes gombafej
- 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg finom liszt
- 2 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Előkészítés: A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük.
Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »