Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rokfort sajttal töltött gomba recept

Rokfort sajttal töltött gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 3 személyre:

    • 12 db közepes gombafej
    • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg finom liszt
    • 2 dl tej
    • őrölt fehér bors

    A panírozáshoz:

    • finom liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Előkészítés: A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük.

    Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá