Rizses-cukkinis-gombás tök recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb tök
- 1/4 cukkini
- 4-5 szem gomba
- maréknyi főtt rizs
- kevés paprikasűrítmény (házi)
- bors
- kapor
- 3 ek tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
Elkészítése:
A tököt meghámoztam, végeit levágtam és hosszában elfeleztem. Karalábévájóval kiszedtem a belsejét. A cukkinit kisebb kockára vágtam, a hagymát felaprítottam, gombát megpucoltam, majd negyedeltem.
Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, erre jön a tök, cukkini, gomba keverék és egy kis paprikasűrítmény. Mivel ez elég sós, nem sózom meg. Nagyjából 6-7 percig kevergetem. Ezután a reszelt sajt felével és a tejföllel összekeverem.
Mehet bele a főtt rizs is, majd bors és kapor ízlés szerint. Ezzel a keverékkel töltöm meg a tököket. Tetejére a maradék reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben sütöm 15-20 percig. Nem kell sokáig, mert a tök elég zsenge, hamar átsül.
Egyszerű és egészséges finomság az eredménye.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »