Rizses-cukkinis-gombás tök recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb tök
- 1/4 cukkini
- 4-5 szem gomba
- maréknyi főtt rizs
- kevés paprikasűrítmény (házi)
- bors
- kapor
- 3 ek tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 vöröshagyma
Elkészítése:
A tököt meghámoztam, végeit levágtam és hosszában elfeleztem. Karalábévájóval kiszedtem a belsejét. A cukkinit kisebb kockára vágtam, a hagymát felaprítottam, gombát megpucoltam, majd negyedeltem.
Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, erre jön a tök, cukkini, gomba keverék és egy kis paprikasűrítmény. Mivel ez elég sós, nem sózom meg. Nagyjából 6-7 percig kevergetem. Ezután a reszelt sajt felével és a tejföllel összekeverem.
Mehet bele a főtt rizs is, majd bors és kapor ízlés szerint. Ezzel a keverékkel töltöm meg a tököket. Tetejére a maradék reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben sütöm 15-20 percig. Nem kell sokáig, mert a tök elég zsenge, hamar átsül.
Egyszerű és egészséges finomság az eredménye.