Répás-újhagymás cukkini lepénykék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge cukkini
- 3 közepes szál sárgarépa
- 2 nagyobb szál újhagyma
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 jó púpos ek liszt
- 1+1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 2 nagy csipet őrölt bors
- kb. 0,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.
A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.
Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Jól összeforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.
Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.
Tipp:
Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »