Répás-újhagymás cukkini lepénykék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge cukkini
- 3 közepes szál sárgarépa
- 2 nagyobb szál újhagyma
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 jó púpos ek liszt
- 1+1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 2 nagy csipet őrölt bors
- kb. 0,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.
A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.
Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Jól összeforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.
Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.
Tipp:
Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »