Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott zöldségek szalonna alakú sült krumplival recept

Rántott zöldségek szalonna alakú sült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb cukkini
    • 1 nagyobb hagyma
    • 2 nagyobb gomba
      (lehet más zöldség is, mint karalábé, sárgarépa, zeller)
    • 4-5 nagyobb krumpli

    Elkészítése:

    A zöldségeket és a krumplit megtisztítom. A cukkinit és a hagymát karikákra, a gomba fejét négyfelé, a szárát kétfelé vágom. A cukkinit megsózom, vagy ételízesítővel megszórom, és állni hagyom, hogy levet eresszen.

    Elkészítem a lisztből, tejjel kevert tojásból, valamint a zsemlemorzsából álló panírt, majd a zöldségeket bepanírozom, és forró olajban nem túl nagy lángon kisütöm.

    Közben a krumplit hosszában négyfelé vágom, majd mindegyik részt vékonyra szeletelem. Miután ez megvan, a szeleteket a szélétől majdnem az aljáig bevagdosom, úgy, ahogy a sült szalonnát szoktuk, ettől kicsit legyező formája lesz.

    Ezt is forró olajban kisütöm. Közben ahogy a serpenyőből kiszedem, megsózom.

    Ovális alakú tálon a krumplit csinosan elhelyezem, köré rakom a rántott zöldségeket.

    A rántott zöldségek szalonna alakú sült krumplival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 63 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá