Rántott zeller sajtkrémes mártogatóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kisebb zeller (ha lehet, hosszúkásabb)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- zsemlemorzsa
- só
Mártogatós:
- 1 tömlős sajt (100 g) vagy maci sajt
- 1 kicsi tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A megpucolt zellert megmossuk és vékonyra, kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.
A tojást a sóval felverjük, és a szokásos módon bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.
Jól megsózva tálaljuk.
Mártogatós készítése:
A tömlős sajtot tálba nyomjuk, kevés tejföllel jól kikeverjük egy villa (vagy botmixer) segítségével. Sózzuk, borsozzuk, majd a többi tejföllel is elkeverjük. Behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

