Rántott zeller sajtkrémes mártogatóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kisebb zeller (ha lehet, hosszúkásabb)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
Mártogatós:
- 1 tömlős sajt (100 g) vagy maci sajt
- 1 kicsi tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A megpucolt zellert megmossuk és vékonyra, kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.
A tojást a sóval felverjük, és a szokásos módon bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.
Jól megsózva tálaljuk.
Mártogatós készítése:
A tömlős sajtot tálba nyomjuk, kevés tejföllel jól kikeverjük egy villa (vagy botmixer) segítségével. Sózzuk, borsozzuk, majd a többi tejföllel is elkeverjük. Behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »