Rántott újhagyma recept
Hozzávalók:
- 2 nagy marék újhagyma (kb. 18 szál)
- 10 dkg liszt
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 dl olaj a sütéshez
- só
Elkészítése:
Három tálkát készítünk elő. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Az újhagymákat megtisztítjuk, és a zöld szárukat eltávolítjuk. Megmossuk, és vizesen először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a morzsában.
Olajat forrósítunk. Ha már kellőképpen meleg, a hagymákat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni, és azonnal meghintjük sóval.
Tipp:
Gyönyörű újhagymák sorakoznak a kertben, ki is használjuk ezt az időszakot és amihez csak lehet, fogyasztjuk. Tegnap délután rántott krumplit készítettem uzsonnára és eszembe jutott, hogy miért ne próbálnám meg az újhagymát is bundába bújtatni. Kísérletképpen két maréknyi zöldséget sütöttem. Nagyon ízlett, kívül ropogott, belül puha volt. Fokhagymás tejfölbe mártogattuk.
Természetesen ez nem egy olyan étel, amivel teletömhetjük a pocakunkat, de egy kis ínyencségnek megéri elkészíteni, ha az ember lánya vagy fia épp valami rántott zöldséget, vagy húst tervez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


