Rántott újhagyma recept

Hozzávalók:
- 2 nagy marék újhagyma (kb. 18 szál)
- 10 dkg liszt
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 dl olaj a sütéshez
- só
Elkészítése:
Három tálkát készítünk elő. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Az újhagymákat megtisztítjuk, és a zöld szárukat eltávolítjuk. Megmossuk, és vizesen először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a morzsában.
Olajat forrósítunk. Ha már kellőképpen meleg, a hagymákat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni, és azonnal meghintjük sóval.
Tipp:
Gyönyörű újhagymák sorakoznak a kertben, ki is használjuk ezt az időszakot és amihez csak lehet, fogyasztjuk. Tegnap délután rántott krumplit készítettem uzsonnára és eszembe jutott, hogy miért ne próbálnám meg az újhagymát is bundába bújtatni. Kísérletképpen két maréknyi zöldséget sütöttem. Nagyon ízlett, kívül ropogott, belül puha volt. Fokhagymás tejfölbe mártogattuk.
Természetesen ez nem egy olyan étel, amivel teletömhetjük a pocakunkat, de egy kis ínyencségnek megéri elkészíteni, ha az ember lánya vagy fia épp valami rántott zöldséget, vagy húst tervez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »