Hozzávalók:
Elkészítése:
Három tálkát készítünk elő. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Az újhagymákat megtisztítjuk, és a zöld szárukat eltávolítjuk. Megmossuk, és vizesen először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a morzsában.
Olajat forrósítunk. Ha már kellőképpen meleg, a hagymákat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni, és azonnal meghintjük sóval.
Gyönyörű újhagymák sorakoznak a kertben, ki is használjuk ezt az időszakot és amihez csak lehet, fogyasztjuk. Tegnap délután rántott krumplit készítettem uzsonnára és eszembe jutott, hogy miért ne próbálnám meg az újhagymát is bundába bújtatni. Kísérletképpen két maréknyi zöldséget sütöttem. Nagyon ízlett, kívül ropogott, belül puha volt. Fokhagymás tejfölbe mártogattuk.
Természetesen ez nem egy olyan étel, amivel teletömhetjük a pocakunkat, de egy kis ínyencségnek megéri elkészíteni, ha az ember lánya vagy fia épp valami rántott zöldséget, vagy húst tervez.