Rántott tök snidlinges mártással recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb főző/csillagtök
- só
- 500 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 dkg búzaliszt
- A körethez:
- 1 üveg snidlinges mártás
Elkészítése: A tököt kb. 2 cm-re szeleteljük, majd tálcán megsózzuk mindkét oldalát. Ha ezzel készen vagyunk, akkor hűtőbe tesszük 10-15 percig, majd miután kivesszük, akkor papírtörlővel a tök levét felitatjuk. A következő lépésnél a tojásokat megtörjük és egészben felkavarjuk. NAGYON FONTOS, HOGY ITT NE TEGYÜNK BELE SÓT, HISZEN A TÖKÖT MÁR MEGSÓZTUK. A zsemlemorzsát és a lisztet külön tányérokba tesszük. Most megfogunk egy tököt, megforgatjuk a tojásban mindkét oldalát, majd a lisztben és újra a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Így csináljuk az összes tökkel. Ha ezzel készen vagyunk, akkor forró olajban aranybarnára rántjuk. Forrón tálaljuk, mellette snidlinges mártással.
Jó étvágyat, remélem ízleni fog! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

