Rántott tök snidlinges mártással recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb főző/csillagtök
- só
- 500 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 dkg búzaliszt
- A körethez:
- 1 üveg snidlinges mártás
Elkészítése: A tököt kb. 2 cm-re szeleteljük, majd tálcán megsózzuk mindkét oldalát. Ha ezzel készen vagyunk, akkor hűtőbe tesszük 10-15 percig, majd miután kivesszük, akkor papírtörlővel a tök levét felitatjuk. A következő lépésnél a tojásokat megtörjük és egészben felkavarjuk. NAGYON FONTOS, HOGY ITT NE TEGYÜNK BELE SÓT, HISZEN A TÖKÖT MÁR MEGSÓZTUK. A zsemlemorzsát és a lisztet külön tányérokba tesszük. Most megfogunk egy tököt, megforgatjuk a tojásban mindkét oldalát, majd a lisztben és újra a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Így csináljuk az összes tökkel. Ha ezzel készen vagyunk, akkor forró olajban aranybarnára rántjuk. Forrón tálaljuk, mellette snidlinges mártással.
Jó étvágyat, remélem ízleni fog! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »