Rántott pagoda recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb pagoda karfiol fele
- 1 csésze liszt (2,5 dl)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
- olaj bőven a sütéshez
- só
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forralunk, sóval, ételízesítővel ízesítjük.
A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk, majd a lobogó vízbe tesszük őket. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük és hagyjuk lecsepegni.
A kissé lehűlt pagoda rózsákat először lisztbe mártjuk, majd lazán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajat forrósítunk, és a bepanírozott pagoda karfiolt szép ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni az olajat, majd melegen megszórjuk kevés sóval.
Tipp:
Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.
Sajnáltam is picikét ilyen hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »