Rántott pagoda recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb pagoda karfiol fele
- 1 csésze liszt (2,5 dl)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
- olaj bőven a sütéshez
- só
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forralunk, sóval, ételízesítővel ízesítjük.
A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk, majd a lobogó vízbe tesszük őket. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük és hagyjuk lecsepegni.
A kissé lehűlt pagoda rózsákat először lisztbe mártjuk, majd lazán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajat forrósítunk, és a bepanírozott pagoda karfiolt szép ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni az olajat, majd melegen megszórjuk kevés sóval.
Tipp:
Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.
Sajnáltam is picikét ilyen hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

