Rántott pagoda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb pagoda karfiol fele
  • 1 csésze liszt (2,5 dl)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
  • olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

Egy lábasban vizet forralunk, sóval, ételízesítővel ízesítjük.

A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk,  majd a lobogó vízbe tesszük őket. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük és hagyjuk lecsepegni.

A kissé lehűlt pagoda rózsákat először lisztbe mártjuk, majd lazán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.

Olajat forrósítunk, és a bepanírozott pagoda karfiolt szép ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni az olajat, majd melegen megszórjuk kevés sóval.

Tipp:

Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.
Sajnáltam is picikét ilyen hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.