Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott krumplikarikák kapros-joghurtos mártogatóssal recept

Rántott krumplikarikák kapros-joghurtos mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 nagyobb szem krumpli
    • 1 kk só
    • 15 dkg liszt
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • olaj bőven a sütéshez

    Mártogatóshoz:

    • 1 kis pohár natúr joghurt
    • 1 ek majonéz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy csipet morzsolt kapor (idényben pár szál friss kapor)
    • 1 nagy csipet só

    Elkészítése:

    A joghurtot elkeverjük a majonézzel, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük a sóval, beleszórjuk a szárított kaprot.

    Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük legalább egy órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

    A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és kb. 3-4 mm vastag karikára vágjuk.

    Ahogy a rántott hús készítésekor, itt is három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet elkeverjük 2 csipet sóval, a másodikban a tojást egy kicsit felverjük és a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.

    A krumpli karikák egy részét konyhai papírtörlőre rakjuk, meghintjük sóval és megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    Forró, bő olajban pár perc alatt szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Melegen, a fokhagymás-kapros mártogatóssal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá