Rántott karfiol sajtmártással recept
Hozzávalók:
Karfiolhoz:
- 1 nagy fej karfiol
- tojás
- liszt
- morzsa
- só
A sajtmártás:
- 2 dl tej
- 2 kanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg margarin
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Rántott karfiol:
A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam. Forró olajba szép aranybarnára sütöttem.
Sajtmártással és rizzsel tálaltam.
Sajtmártás:
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtot
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

