Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karalábékorongok recept

Rántott karalábékorongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 kisebb, zsenge karalábé
    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 dkg zsemlemorzsa
    • Olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.

    A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.

    Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.

    Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.

    A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.

    Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Tipp:

    Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá