Rántott karalábékorongok recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb, zsenge karalábé
- Só
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 dkg zsemlemorzsa
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.
A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.
Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.
Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.
Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »