Rántott karalábékorongok recept
Hozzávalók:
- 4 kisebb, zsenge karalábé
- Só
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6-7 dkg zsemlemorzsa
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.
A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.
Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.
Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.
Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »



