Rántott karalábékorongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Rántott karalábékorongok

Hozzávalók:

  • 4 kisebb, zsenge karalábé
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6-7 dkg zsemlemorzsa
  • Olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.

A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk. Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.

Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.

Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.

A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.

Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tipp:

Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.